Over mij

"Bij de start van onze huisartsenpraktijk heeft Lex ons geweldig geholpen met zijn ontwerp en advies. Door zijn jarenlange ervaring merk je dat hij weet wat er speelt en nodig is voor een huisartsenpraktijk. Laagdrempelig in contact, meedenkend en vriendelijk; absoluut iemand om aan te raden! " - Huisartsen Van Zweeden en Bakkum, Haarlem

Architect

Na mijn studie architectuur aan de TU Delft heb ik ruim 15 jaar met veel plezier en inzet als architect gewerkt. In die jaren was ik (mede) verantwoordelijk voor ontwerp, uitwerking en realisatie van vele woningbouwprojecten (o.a. IJburg en Leidsche Rijn) en utiliteitsbouw (kantoren, winkels, gezondheidscentra, parkeergarages) voor opdrachtgevers als ING Real Estate, Bouwfonds, AM, BAM en Syntrus Achmea.

LHV

In de 7 jaar als coördinator Bouwadvies bij de Landelijke Huisartsen Vereniging adviseerde ik ruim 1000 huisartsenpraktijken bij bouw en verbouw. Daarnaast was ik o.a. verantwoordelijk voor de publicaties Handboek Bouw Gezondheidscentra, mede-auteur van de bouwtechnische richtlijnen Bouwstenen 2016, de stands Bouwadvies op de tweejaarlijkse Huisartsbeurs, de cursus Nieuwe Huisvesting en de introductie van de LHV Bouwprijs.

Nadat ik zowel bij de LHV als bij het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) de kans kreeg om als projectleider de verbouwing van de kantoorwerkomgevingen in de Domus Medica te begeleiden besloot ik om in 2019 mijn hart te volgen en "de bouw weer in te gaan". 

Ik sta u graag terzijde met mijn expertise bij ontwikkeling, ontwerp en realisatie van uw werkomgeving!

CV

1990 - 1996

Technische Universiteit Delft, Bouwkunde (architectuur)

1996 - 2012

Architect (LEVS Architecten, Tangram Architecten, Stam Architecten)

2012 - 2019

Coördinator Bouwadvies Landelijke Huisartsen Vereniging

2019 - heden

Zelfstandig architect/adviseur. Specialist in eerstelijns huisvesting.


Gemeenteraad

Naast mijn werk ben ik sinds 2018 namens de fractie van GroenLinks raadslid in Hilversum. Met als portefeuilles ruimtelijke ordening en duurzaamheid. 

Interessante links

Kantoor LHV, website Hollandse Nieuwe

Kantoor NHG, website Rever

Raadhuis Hilversum, website Dudok Architectuurcentrum

Gemeenteraad Hilversum

Architectenregister:


 
E-mailen
Bellen
LinkedIn