Gescheiden patiëntstromen

Het "nieuwe normaal" in de huisartsenpraktijk : gescheiden patiëntstromen

De corona-pandemie maakt duidelijk dat patiënten met koorts en luchtwegklachten gezien moeten kunnen worden zonder andere patiënten in de huisartsenpraktijk te besmetten. Van belang is daarbij dat ook de overige consulten en praktijkvoering doorgang kunnen vinden. Zowel op de korte als ook op de lange termijn.

Ik adviseer u graag bij de voor uw praktijk optimale duurzame oplossing voor praktijkvoering met gescheiden patiëntstromen.

·        Het aanpassen/verbouwen van de huidige praktijk

Of, indien verbouw van de huidige locatie niet mogelijk blijkt:

·        Nieuwbouw of verbouw op een andere locatie.

Een andere optie is om samen met andere praktijken een goed bereikbare en centrale locatie voor luchtweggerelateerde consulten te realiseren. Bijvoorbeeld de huisartsenpost. Of door nieuw- of verbouw. Voordeel is dat de bestaande praktijken niet verbouwd hoeven te worden en kruisbesmetting voorkomen wordt. De nieuwe locatie biedt ook ruimte wanneer in de bestaande praktijk een tekort aan spreekruimte is.

Deze praktijken voor luchtweggerelateerde klachten kunnen ook gerealiseerd worden in Modulure: een modulair bouwsysteem waarmee snel, betaalbaar en efficiënt geschakeld kan worden naar tijdelijke of permanente huisartsenzorg met gescheiden patiëntstromen.

 
E-mailen
Bellen
LinkedIn